Over ons

 

Al meer dan 75 jaar is Familie Eestermans (groenten en fruit) een begrip in Breda. Rinus Eestermans begon in 1945 een groentewinkel “de Betuwe” aan de Baronielaan. Vervolgens startte zijn zoon Koos, na eerst een aantal jaar op de markt te hebben gestaan, in 1955 een winkel aan de Koninginnestraat. Zijn zoon Marc, de huidige eigenaar, stortte zich ook in de groente en fruithandel. In 1982 was de winkel aan de Epelenberg een feit.

Na een aantal succesvolle jaren bleek een tweede filiaal in het net nieuw gerenoveerde winkelcentrum ‘de Burcht’ een mooie kans. Op 15 maart 1993 werd op feestelijke wijze de winkel door de toenmalige burgemeester Ed Nijpels geopend. De winkel, die toen al zijn tijd ver vooruit was, was met een zeer uitgebreid assortiment aan salades en maaltijden een groot succes.

Na net geen 25 jaar op “De Epelenberg” besloot Marc om in 2006 deze winkel te verhuizen naar de nostalgische Haagse Markt in Princenhage. Hier hebben we vele successen geboekt en een fantastische tijd gehad, maar toch besloten we om ons na 10 jaar volledig te richten op het compleet vernieuwde overdekte winkelcentrum “De Burcht”. Na een grondige verbouwing in 2019 is de winkel nog mooier en moderner geworden, en zijn ook al onze producten vernieuwd zodat we met de tijd meegaan en niet achter zullen lopen.

De Gezonde Tafel in Breda bestaat al sinds 1945. In dat jaar startte Rinus Eestermans een groentewinkel. Inmiddels is zijn kleinzoon Marc Eestermans in het bedrijf actief.  De naam is veranderd evenals het aanbod. Naast de dagverse AGF producten van de traditionele groenteboer biedt De Gezonde Tafel ook een ruime keuze aan kant en klaar gerechten. Zo wordt het nóg makkelijker om gezonde en lekkere gerechten op tafel te zetten!

 

Sterk team
Marc werkt nauw samen met zijn zonen Marijn en Maarten. Marijn is hoofdzakelijk in de keuken te vinden. Hier bereidt hij alle ambachtelijke gerechten die we in de winkel verkopen. Maarten verzorgt de inkoop van de allerlekkerste groente en fruit. Verder werkt bij De Gezonde Tafel een ijzersterk team met dezelfde passie voor lekker en gezond en staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.

 

Ruime keuze aan gezonde gerechten en maaltijden
U vindt De Gezonde Tafel in het overdekte winkelcentrum De Burcht in Breda. Wij bereiden dagelijks een groot assortiment maaltijden en gerechten. Zo hebben we bijvoorbeeld diverse soorten stamppotten, zoals raapstelen, zuurkool, boerenkool, wortel en andijvie. Om uw maaltijd compleet te maken, bieden wij ook bijgerechten. Denk hierbij aan ambachtelijke rookworst, eigengemaakte runderhachee/wildhachee en verschillende soorten gehaktballen.

Ook zijn de huisgemaakte pasta’s erg populair. Wij bieden u keuze uit Surinaamse mie, macaroni/spaghetti bolognese, penne carbonara, vis tagliatelle, bami en groente pasta’s. Daarnaast maken we onze lasagnes, wraps, portobello ‘s en saladebowls in verschillende variaties. Met keuze uit vlees/kip, vis of vegetarisch. Voor ons uitgebreide assortiment verwijzen wij u naar onze maaltijdenlijst. : (link maaltijdenlijst)