Skip links
Inhoud

Vroeger en nu

Al meer dan 60 jaar is Eestermans groenten en fruit een begrip in Breda. Rinus Eestermans begon in 1945 een groentewinkel "de Betuwe"aan de Baronielaan. Vervolgens startte zijn zoon Koos na eerst een aantal jaar op de markt te hebben gestaan in 1955 een winkel aan de Koninginnestraat(Wilhelminapark).

Zijn zoon Marc, de huidige eigenaar, stortte zich ook uiteraard in de groente en fruithandel. In 1982 was de winkel aan de Epelenberg een feit.

Na een aantal succesvolle jaren bleek een tweede filiaal een mooie kans op het net nieuw gerenoveerde winkelcentrum DE BURCHT uit te breiden. Een mooie gelegenheid voor Johan Welings, die toen al 5 jaar in dienst was, om daar al zijn enthousiasme en creativiteit in de winkel te stoppen. Op 15 maart 1993 werd op feestelijke wijze de winkel door de toenmalige burgemeester Ed Nijpels geopend en de winkel, die toen al zijn tijd ver vooruit was, was met een zeer uitgebreid assortiment aan salades en maaltijden een groot succes. Tot op de dag van vandaag is de winkel een blikvanger en visitekaartje van DE BURCHT.

Na net geen 25 jaar op de EPELENBERG besloot Marc om deze winkel te verhuizen naar de nostalgische Haagse Markt in de wijk Princenhage.

Op 15 maart 2006 was er een groot feest op de Haagse Markt, want er kwam een nieuwe supersjieke winkel bij in deze grote ambachtelijke hoek van versspecialisten. Een winkel van de huidige moderne tijd, met een supersize rauwkost toonbank en traiteur en tapashoek. Eind 2009 gaat onze winkel op de Burcht na 16 jaar ook grondig gerenoveerd worden om aan alle trends van de toekomst weer twee stappen voor te zijn, en om de klant nog meer keus te kunnen bieden.

                                                                                                               


Snelkoppelingen